Kaapelitehtaan tarina
Kaapelitehdas on yksi Suomen suurimmista kulttuurikeskuksista, ja se kutsuu sinut mukaan! Poikkea museoon, vaikutu tanssista, hullaannu harrastuksista, nauti festivaalista, herkuttele hetkessä ja inspiroidu tekemisen vapaudesta.
Kaapelitehtaan kulttuurikeskuksen yli viisi hehtaaria rouheaa tehdasmiljöötä tarjoaa runsaasti tekemistä, näkemistä ja kokemista kaikille kulttuurin ystäville.
Kaapelitehdasta hallinnoi Helsingin kaupungin omistama Kiinteistö Oy Kaapelitalo.
62 000 neliötä
Vuodesta 1991
300+ vuokralaista
600+ päivittäistä työssäkävijää
750 000+ vuosittaista kävijää
1 Tanssin talo
3 museota
15+ sirkus-, performanssi- ja tanssitoimijaa
6+ galleriaa
50+ musiikki- ja studiotilaa
1 vuokrattava kattosauna
5 urheiluseuraa
3 taidekoulua
2 ravintolaa/kahvilaa
100+ ateljeeta
100+ bändiä
10+ mainos-, suunnittelu-, ja arkkitehtitoimistoa sekä käsityöläisiä, radioasemia, putiikkeja ja vaikka mitä!
Lisäksi Kaapelitehtaalla on neljä vuokrattavaa tapahtumatilaa, joissa järjestetään festivaaleja, seminaareja, messuja, näyttelyitä ja juhlia vuoden ympäri sekä kokoustiloja ja sauna.
Kaapelitehtaan 25-vuotisjuhla lokakuussa 2017. Kuva: Kapina Oy
Kaapelitehdas on tuhansien tarinoiden talo
Kaapelitehdas otettiin käyttöön Helsingin Ruoholahdessa vuonna 1943. Kiinteistöä rakennettiin vaiheittain vuosina 1939-1954, ja valmistuessaan se oli Suomen suurin rakennus. Kaapelitehtaan uumenissa valmistettiin aluksi mm. merikaapelia, sittemmin siellä toimi myös Suomen ensimmäinen supertietokone. Myös Nokian matkapuhelinkehitystyö käynnistyi Kaapelitehtaalla.
Tehdas- ja tietoliikennetoiminnan loputtua 1980-luvun lopussa kulttuuriväki saapui pensselit, soittimet ja luovat ideat mukanansa Kaapelitehtaan tyhjentyneille käytäville.
Nykyään Kaapelitehtaalla työskentelee satoja luovan alan vuokralaisia. Se on täynnä uutta ja odottamatonta – ja kutsuu sinut mukaan!